Nieuwland Transport VOF: transporteur en leadpartner van GPS-Buddy
Minder gedoe, meer vrije tijd

BedrijfsREPORTAGE | VERN Magazine Maart 2019

Nieuwland Transport VOF: transporteur en leadpartner van GPS-Buddy
Minder gedoe, meer vrije tijd

Nieuwland Transport VOF in Warmenhuizen verzorgt al ruim honderd jaar alle soorten nationale en internationale transport- en koeriersdiensten. Sinds 2016 is het bedrijf leadpartner van GPS-Buddy, producent en leverancier van fleetmanagement en asset tracking systemen.

Angelo Nieuwland (28) en zijn broer Chris (29) werden in 2010 medevennoten van Nieuwland Transport. Sinds het overlijden van hun vader in 2016 runnen de jonge jongens de boel met zijn tweeën. Ze hebben zes auto’s rijden. “De regels voor de transportsector zijn de afgelopen jaren steeds strenger geworden. Die papieren romplomp die hiermee gepaard gaat, kost enorm veel tijd. Wij waren alleen al een kwartier per auto bezig om de tachograaf uit te lezen. En dat elke drie weken met toen nog acht auto’s. Reken maar uit hoeveel dat kost”, zegt Angelo Nieuwland.

Vrije tijd
Toen de jongens ontdekten wat GPS-Buddy voor ze kon betekenen, waren ze meteen enthousiast. Angelo: “Tot die tijd deden we álles handmatig, van het uitlezen van de tachograaf tot de boekhouding en administratie. En daarnaast óók rijden. Dan blijft er weinig vrije tijd over, terwijl je ook gewoon een gezin en privéleven hebt waar je aandacht aan wilt geven.”

Dankzij de systemen van GSP-Buddy houden de heren nu veel meer tijd over. “De rijtijden worden automatisch bijgehouden en dankzij het track and trace systeem weten ze precies waar al hun wagens zich bevinden. Angelo: “Dat is prettig. Niet omdat we onze chauffeurs willen controleren – wij werken op basis van vertrouwen – maar zo weten we bijvoorbeeld wanneer er oponthoud is onderweg en daar kunnen we dan meteen op schakelen.”

Temperatuur registreren
Angelo gaat verder: “We hebben er ook voor gekozen om de temperatuur in onze koelwagens te registreren. We rijden veel met bloembollen, groenten en fruit. Als een lading niet goed is aangekomen en de klant stelt ons hiervoor verantwoordelijk, kunnen wij door middel van het systeem aantonen dat de temperatuur de hele weg constant is gebleven. Dat is prettig.

De toepassingen van GPS-Buddy schelen tijd en onnodige telefoontjes met chauffeurs. Je kunt het systeem zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt er het rijgedrag van de chauffeur mee monitoren om zo het verbruik van je auto te optimaliseren. En in het geval van een bekeuring weet je binnen no time wie er op dat moment in de betreffende auto reed. Zo zijn er nog talloze voorbeelden. Je kunt bijvoorbeeld de informatie uit het GPS-Buddy-systeem koppelen met je facturatiesysteem. Als transporteur kun je vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder.”

Over GPS-Buddy
GPS-Buddy biedt oplossingen voor het beheren van wagenpark, materieel en/of machines. Al naar gelang de eisen en wensen kunnen de GPS-Buddy-systemen worden aangepast en uitgebreid met bijvoorbeeld oplossingen voor het registreren van kerntemperatuur, digitale tachograafdownload en trucknavigatie. GPS-Buddy maakt de informatie op diverse manieren toegankelijk: via een webinterface, via de Studio-omgeving en via apps. Voor meer informatie: www.gps-buddy.com.

© VERN Magazine