Het succesverhaal van HeppnerHaCas
Op naar Frankrijk!

BedrijfsREPORTAGE | VERN Magazine Maart 2019

Het succesverhaal van HeppnerHaCas
Op naar Frankrijk!

Het was even wennen voor bewoners van Gilze en omstreken; vorig jaar veranderde het vertrouwde HaCas in HeppnerHaCas. Met de overname door het Franse Heppner is er weliswaar een einde gekomen aan HaCas, maar niet aan de jarenlange specialistische dienstverlening: groupageritten naar Frankrijk.

De Eiffeltorentjes op het terrein van HacasHeppner verraden meteen de corebusiness van het bedrijf. Vanaf het moment dat Mathé Holleman HaCas in 1999 overnam van Harry van Casteren, werd Frankrijk het doel. “HaCas was te versnipperd qua werkzaamheden”, aldus Holleman. “Ik besloot me te gaan specialiseren in het vervoeren van palletzendingen vanaf honderd kilo.”

Keuze
Dat werd een succes. Binnen mum van tijd beschikte HaCas over een groot netwerk in heel Frankrijk. En toen kwam het moment dat er opnieuw een keuze gemaakt moest worden. Holleman: “We groeiden hard en de wettelijke eisen in de transportbranche veranderden sterk. We waren te klein om met de grote jongens mee te gaan, tenzij we gigantisch zouden investeren. Dat wilde ik niet.”

Hoffelijk
Holleman was al meerdere malen benaderd door bedrijven die HaCas wilden overnemen. Maar steeds was de directeur er nog niet aan toe. Of er was geen geld of geen klik. En toen kwam Heppner. Holleman viel voor hun hoffelijkheid. “Heppner is gericht op mensen en gewend aan een persoonlijke benadering. Dat gaf destijds voor mij doorslag. Ik wilde mensen die HaCas met mij tot een succes hadden gemaakt, goed achterlaten.

Eigen rijders
HaCas en Heppner vormen een perfect team; HaCas levert de zendingen rechtstreeks uit, Heppner doet dit via netwerken; op de depots worden de goederen herverdeeld en vandaaruit gaat het naar de klanten. Zo vullen de bedrijven elkaar goed aan. Holleman: “Klanten kunnen nu ook kleinere zendingen door ons laten vervoeren. We bieden systeemvervoer voor zendingen van 25 tot 2500 kilo.” Voor alle groupagediensten die HacasHeppner uitvoert met het eigen wagenpark maakt het bedrijf veel gebruik van eigen rijders. Holleman: “Deskundige chauffeurs en zzp’ers kunnen we goed gebruiken.”

Industrieterrein “Broekakkers”
Vloeiveld 11, 5126 RE Gilze - Nederland
Telefoon: 0161-450030
Internet: www.hacas-transport.nl

© VERN Magazine