Veiligheid van transporten en
chauffeurs staat voorop
bij MKG Koeriers

BedrijfsREPORTAGE | VERN Magazine December 2019

Veiligheid van transporten en chauffeurs staat voorop bij MKG Koeriers

Van Stockholm tot Sofia en verder; MKG Koeriers transporteert door heel Europa goederen die niet met een reguliere lijndienst meekunnen. Voor 75 procent zijn dit producten voor de farmaceutische industrie; medicijnen, maar bijvoorbeeld ook donorbloed.

“Zachtjesaan zijn we in 31 jaar gegroeid tot waar we nu staan”, vertelt Joan Minten, eigenaar-directeur van het Brabantse koeriersbedrijf. “Met 75 auto’s en 25 charter­voertuigen bedienen we de markt van geconditioneerd vervoer, geneesmiddelentransport, gevaarlijke stoffen en waardetransport. Wat we ook doen: opslag en overslag van goederen, sneltransport en overnight service.”

Farmaceutisch vervoer
Zoals gezegd is de nichemarkt van MKG Koeriers vooral pharma logistics, farmaceutisch vervoer. Dagelijks bezorgt het bedrijf medicijnen bij mensen aan huis, maar ook pallets of zelfs complete vrachten bij fabrikanten, groot­handels en ziekenhuizen. Voor vervoer volgens de GPD-normen (Goede Distributie Praktijken) beschikken de koeriers van MKG Koeriers die betrokken zijn bij deze transporten vanzelfsprekend over de benodigde certificaten.

Alle medewerkers doen jaarlijks opnieuw examen om er zeker van te zijn dat zij goed op de hoogte zijn van de geldende GDP-normen. Daarnaast is ook het wagenpark gecertificeerd. Minten: “Zo garanderen we een correct en veilig traject van fabrikant en groothandel naar apotheker, ziekenhuis of particulier. Dankzij ons uitgebreide wagenpark van zowel geconditioneerde als ongeconditioneerde voertuigen kunnen wij geneesmiddelen vervoeren op iedere gewenste temperatuur tussen de -15 en +30 graden Celsius. Met onze bestelwagens, koelbussen, bakwagens en koel­trailers kunnen we zowel mono-temp- als dual-temp-zendingen voeren, en een combinatie van verschillende temperaturen in één voertuig door verdeling over verschillende compartimenten.”


Gevaarlijke stoffen en waardetransport
Het spreekt voor zich dat ook binnen de andere disciplines van MKG Koeriers alle voertuigen en chauffeurs aan alle gestelde eisen voldoen. Koeriers die gevaarlijke stoffen (ADR-zendingen) vervoeren beschikken over de benodigde certificaten en de auto’s zijn uitgerust volgens de wettelijke standaarden en uitgerust met veiligheidsmiddelen als brandblussers, veiligheidsuitrusting, oogdouche et cetera. Minten: “ADR-zendingen kunnen wij indien gewenst gekoeld vervoeren en kunnen altijd gevolgd worden via ons track-and-trace-systeem. Zo’n systeem zit overigens in al onze voertuigen.”

MKG Koeriers beschikt ook over speciale auto’s voor het beheerst en veilig transporteren van waardevolle ladingen, wagens die voldoen aan de zogeheten Trucking Security Requirements (TSR). Het wagenpark is TAPA TSR Level
1 & 2 gecertificeerd, waarbij TAPA staat voor Transported Asset Protection Association. “Hightech producten moeten zorgvuldig behandeld en vervoerd worden. Wij zijn continu op de hoogte van de locatie van onze waardetransporten. Tevens moet ieder personeelslid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) indienen bij indiensttreding. Zo waarborgen wij de betrouwbaarheid van ons personeel. Daarnaast zijn de nodige voertuigen voorzien van zogeheten panic buttons en koppelingen met een alarmcentrale. Veiligheid van de goederen én onze chauffeurs staat op één.”

MKG Koeriers
Den Heikop 5, 5424 SV Elsendorp
+31(0) 881 131 234
www.mkgkoeriers.nl

© VERN Magazine