Alles voor de
juiste Verf

BedrijfsREPORTAGE | VERN Magazine Maart 2020

Alles voor de juiste verf

“Als we onszelf moeten omschrijven, zijn we niet alleen producent en leverancier van verfproducten, maar een partner in het vinden van de juiste verftoepassing.” Sander Janssen, accountmanager buitendienst van het Rhenense Mol Coatings zegt het nadrukkelijk. “Wat wil de klant? Dáár gaat om.”

Mol Coatings werd in 1932 opgericht en ging over van vader op zoon. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Mol Coatings voorziet bedrijven in de trailer- en carrosseriebouw, landbouwmechanisatie, machinebouw en het zogenaamde heavy duty equipment van veelal maatwerk primers, coatings en laksystemen. Met de nadruk op maatwerk. Want juist daarin verschilt het familiebedrijf van verfgiganten. “In ons eigen laboratorium kunnen we klantspecifieke verf maken”, vertelt Janssen. Hij geeft als voorbeeld een onderdeel van een productielijn dat extra snel moet drogen. De verf in kwestie wordt dan zo ontwikkeld dat hij precies aansluit op de behoefte van de klant, zodat die snel kan blijven produceren.

Kwaliteit boven kwantiteit
Vanuit de vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen en Bosnië Herzegovina levert Mol Coatings aan klanten in heel Europa. Dat zijn relaties die de tand des tijds doorstaan. “We hechten waarde aan een hoogwaardige bescherming, maar ook aan duurzaamheid. Kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit; wat we leveren moet goed zijn. Dat betekent bij­voorbeeld dat elk potje in het fabricageproces dezelfde hoogwaardige productconstantheid heeft.”
Mol Coatings wil waarde toevoegen. Een partner zijn voor haar klanten, met alle commitment die daarbij hoort. Janssen: “Soms vraagt het ontwikkelen van een bepaald product een behoorlijke investering. Maar élke investering verdient zich terug, anders doen wij iets niet goed.
We kijken én denken mee met de klant.”

Recyclebare verfcontainer
De focus ligt bij Mol niet alleen op de duurzaamheid van haar relaties. Het bedrijf is voortdurend bezig met het bedenken van innovaties die niet alleen de klant, maar de hele wereld dienen. Zoals Moltainer®, een duurzaam en kostenbesparend alternatief voor verf in blikken. De Moltainer®
is een volledig gesloten container met ingebouwd roer­systeem die wordt gekoppeld aan de 2K- of 3k-installatie van de klant. Als de container leeg is, wordt deze losgekoppeld en kan een nieuwe Moltainer® aangesloten worden op de spuitinstallatie. De lege, automatisch gesloten container gaat retour en Mol vult die weer af. Janssen: “De inhoud van de container blijft altijd in topconditie en is direct klaar voor verwerking. En het grote voordeel: de klant betaalt alleen wat hij daadwerkelijk heeft verbruikt.”

Utrechtsestraatweg 224 - 3911 TX RHENEN (Holland)
Telefoon: +31 (0)318-472020
E-mail: info@mol-coatings.com
Internet: www.mol-coatings.com

© VERN Magazine