Voertuigsystemen van oer-Hollandse makelij

BedrijfsREPORTAGE | VERN Magazine Juni 2019

Voertuigsystemen van oer-Hollandse makelij

Transscope Voertuigsystemen biedt al 25 jaar een totaalpakket voor wagenparkbeheerders. Met zijn innovatieve tools maakt ze ritregistratie en fleetmanagement kinderlijk eenvoudig.

Tien jaar geleden kwam Transscope in handen van Henk-Jan Kienhuis en Bas van Walstijn. Zij werkten al bij Transscope en sloegen als eigenaren een nieuwe weg in: nóg efficiëntere producten voor een brede doelgroep. Ongeacht of het voor twee bestelbussen of voor een compleet wagenpark was, Henk-Jan en Bas wilden iedere wagenparkbeheerder van dienst kunnen zijn met hun toepassingen.

Korte lijnen
De ingeslagen weg bleek de juiste. Transscope Voertuigensystemen bedient inmiddels klanten in heel Nederland, waaronder Post NL en Noppes Kringloopwinkels plus honderden andere grote en kleine bedrijven en ZZP’ers. Ze doen dat vanuit hun vestigingen in Dedemsvaart (Overijssel) en Haarlem (Noord-Holland). “Wij ontwikkelen en verkopen onze producten zelf”, vertelt Henk-Jan. “Oer-Hollandse makelij dus, je vindt bij ons geen kastjes uit China. Dat heeft als groot voordeel dat we onze tools kunnen aanpassen aan de wensen van de klant. En we houden de lijnen kort. Dat werkt wel zo prettig.”

Besparing
Transscope maakt alle gegevens die van belang zijn voor een efficiënt wagenparkbeheer eenvoudig inzichtelijk. De gebruiker krijgt in één oogopslag zicht op de gereden kilometers, de gemaakte uren, maar ook bijvoorbeeld de rijstijl van de chauffeur. Iedere pauze en elke remactie is te zien. En dat kan uiteindelijk leiden tot een flinke besparing op de kosten. Je kunt tenslotte pas beleid aanpassen als je ook weet waar de schoen wringt. Henk-Jan: “Ik durf te stellen dat alleen door het inbouwen van ons ritregistratiesysteem een bedrijf al 5 tot 10 procent brandstof bespaart. Hoe dat kan? Omdat de chauffeur zich realiseert dat ze nu kunnen zien wat hij doet. Dat gegeven alleen al levert 15 minuten winst per medewerker per dag op. Zo verdient het systeem zichzelf terug.”

Planning
Met de combinatie van de blackbox en de digitale-planningsdesk maakt Transscope het bovendien mogelijk om efficiënt online te plannen. Het systeem berekent automatisch de meest optimale en dus snelste route. Nog een voordeel: in één overzicht wordt duidelijk waar alle voertuigen zich op dat moment bevinden. Loopt een van de chauffeurs achter op schema, dan kan men tijdig de planning aanpassen en de klant informeren over de vertraging.

Ondersteuning
Henk-Jan: “Wij bieden alles om een wagenpark beheersbaar te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Via desktop en handige mobiele app. Klanten kunnen daarbij leunen op onze levenslange gratis ondersteuning. Het is niet zo dat we het kastje over de schutting gooien en zeggen: zoek het maar uit. Als bedrijven het zelf kunnen is dat uiteraard prima. Zo niet, dan kijken we mee, net zo vaak als gewenst is. We hebben niet voor niets al zo veel tevreden gebruikers.”

www.transscope.nl

© VERN Magazine