BedrijfsREPORTAGE | VERN Magazine September 2019

Bij Wiegel Transport Equipment draait alles om motion, energy, visibility en support

Zeg je Wiegel Transport Equipment dan zeg je technische accessoires voor het wegtransport, Orlaco camera’s, Warn lieren, Federal Signal signaal- en werkverlichting Mastervolt energiesystemen, maar ook radiografische afstandsbedieningen van Lodar en compacte Penny kranen. Het bedrijf met vestigingen in Voorhout, Moerdijk en het Duitse Nettetal is onderdeel van de Stokvis Group, die met twintig werkmaatschappijen en circa 400 medewerkers een grote speler is op de markt van aandrijftechniek.

Wiegel behoort sinds 1990 tot de Stokvis Group. Als importeur, producent en integrator is ze actief op de professionele voertuigmarkt. Wie zaken doet met Wiegel merkt al gauw de enorme kennis die de medewerkers bezitten en de ervaring die het bedrijf in al die jaren heeft opgedaan. Wiegel denkt mee en komt zo nodig met innovatieve, creatieve oplossingen. “Wij zijn voor speciale voertuigbouwers en gebruikers een inventieve en loyale partner van strategische betekenis”, zegt directeur-eigenaar Alexander Stokvis. “Daarbij richten we ons op vier pijlers: motion, energy, visibility en support. Ofwel: beweging, energie, zichtbaarheid en ondersteuning.”

Lieren, camera’s en mobiele energie
“Bij motion moet je denken aan trekken en hijsen”, gaat Stokvis verder. “Deze producten worden op maat, voor elke doelgroep samengesteld of gebouwd. Of het nu gaat om een afsleepauto, 4x4, reddingsdienst of militaire toepassing.” Binnen deze groep vallen ook laadkranen tot 500 kg, die zeer compact binnen het voertuig worden gebouwd. Onder energy vallen bijvoorbeeld PTO of snaar-aangedreven generatoren en het programma omvomers en laders. “Een utiliteitsvoertuig en de chauffeur hebben steeds meer en vaker 230/400 Volt mobiele energie nodig om hun werk op locatie uit te voeren en het voertuig zo optimaal mogelijk te gebruiken. Denk hierbij aan verkoop- en tv-wagens, mobiele kantoren of werkplaatsen waarbij vermogens tot 100 kva mogelijk zijn.” De pijler visibility omvat alles waarmee het voertuig en bestuurder of de werkzaamheden zichtbaar worden en hiermee de veiligheid verhogen: camerasystemen, werkverlichting en signaal verlichting.


Ondersteuning
Met A-merken als Warn, Sepson, Penny, Federal Signal, Lodar, Orlaco, en Mouvex/Blackmer en eigen vestigingen en partners in Nederland, België, Duitsland maar ook in Midden-Europa streeft Wiegel ernaar een strategische en loyale partner te zijn. Stokvis: “Naast de specifieke productkennis die we in huis hebben, stellen korte communicatielijnen en groepssynergie ons in staat de geleverde producten en oplossingen te ondersteunen en, waar nodig, verder uit te breiden of klantspecifiek te ontwikkelen. Daarmee komen we aan bij onze laatste pijler: support. Wij onderscheiden ons door een gedegen ondersteuning en klant specifieke oplossingen.”

www.wiegel.eu

© VERN Magazine