VERN Magazine Oktober 2017

Klik op het magazine om het bladermagazine te bekijken of maak een keuze uit de hier getoonde artikelen.

Voorwoord

De eerste editie van het VERN Magazine is positief ontvangen, zo blijkt uit de respons van onze leden. Er waren maar twee negatieve reacties, op 13.500 transportbedrijven.

Bekijken

Safe Haven Europe onderzoekt bewaakte vrachtwagenparkeerplaatsen

Safe Haven Europe is voor­nemens een netwerk te bouwen van bewaakte parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de belangrijkste snelwegen in Europa volgens de Europese norm Setpos+ / Label 5*.

Bekijken

City Highlights

Groningen is meer dan de Martinitoren en het Groninger Museum. In deze fijne stad vindt u de leukste winkeladresjes en gezelligste cafeetjes. Maar ook voor festivals en andere evenementen zit u goed in het hoge noorden!

Bekijken

De Nationale politie

De politie wordt regelmatig geconfronteerd met weggebruikers die te pas en te onpas een geel zwaai-, flits- of knipperlicht voeren.

lees verder

Stichting Chauffeurstoekomst

Stichting Chauffeurstoekomst heeft als doel het verbeteren van de arbeids­voorwaarden in het beroepsgoederen­vervoer.

lees verder

Economische schade door files neemt toe

Verkeersinfarcten op de weg zorgen voor steeds grotere economische schade.
Dit blijkt uit een alarmerend rapport van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

lees verder

Los knelpunten op en benut kansen

Voor Havenbedrijf Rotterdam is bereikbaarheid essentieel. Het Havenbedrijf roept het kabinet op niet alleen knel punten op te lossen, maar ook gericht kansen te benutten voor de Nederlanse economie en de zeehavens.

lees verder

Groei zet door in eerste kwartaal 2017

2016 is voor de transport- en logistieksector het beste jaar geweest in de afgelopen anderhalve decennia. Een ongekend grote meerderheid van de ondernemers heeft 2016 positief afgesloten. Enig minpunt zijn de vrachttarieven. Die bleven net als in 2015 laag. De vooruitzichten voor 2017 zijn goed.

lees verder

Anekdotes

Ware anekdotes van Klaas de Waardt. Dit is ook Groningen

Bekijken

Zo voorkomt u ladingdiefstal

Het aantal ladingdiefstallen is vorig jaar gestegen met 29%, van 177 ladingdief­stallen in 2015 naar 226 in 2016, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Politie.

Bekijken

EU blijft verbijsteren

Het Europees Parlement blijft mij verbazen; alwéér komt ze met voorstellen die de Nederlandse transportsector, of eigenlijk alle West-Europese transport­bedrijven, hard gaan raken.

Bekijken