Groot-Brittannië - Meld u aan als VK-vervoerder

De vergunningverlenende instantie NIWO heeft onlangs alle vergunninghouders aangeschreven over de Brexit. Reden is dat er in het geval van een ‘no deal’ inzicht verkregen moet worden in hoeveel ritten er op en door het Verenigd Koninkrijk (VK) worden gemaakt.

Meer lezen

Tekort aan truckers bedreigt bevoorrading winkels

Veel winkels, tankstations en bedrijven in ons land dreigen binnen twee jaar niet meer bevoorraad te kunnen worden. Oorzaak is het snel groeiende tekort aan vrachtwagenchauffeurs.

Meer lezen

VERN wil geen kilometerheffing voor vrachtwagens

Door het recent gepresenteerde Klimaatakkoord laaide onlangs de discussie over een trucktol verder op. Branchevereniging Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN) blijft pertinent tegen invoering ervan.

Meer lezen

Ministerie peilt ervaringen met on-board units

Het ministerie werkt momenteel aan de voorbereiding van de invoering van de vrachtwagenheffing in Nederland. Daarbij is het interessant om naar de ervaringen van de wegvervoersector te kijken op het gebied van internationale ritten en het gebruik van andere systemen voor vrachtwagenheffing.

Meer lezen

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs

30 april 2018 - Bron: NPO1

Uitzending bekijken, klik hier of op de afbeelding

De Nederlandse transportsector kampt met een tekort van 7.000 vrachtwagenchauffeurs en dat aantal zal oplopen door vergrijzing. Oorzaken? De economische groei en weinig animo bij jongeren. Scholen, bedrijven en overheid komen met allerlei maatregelen om dit probleem op te lossen, maar tot op heden zonder veel succes.

Meer lezen

Tukkie in de tunnel, mag dat niet?

26 september 2017 - Bron: AD

Spookrijden met een vrachtwagen? Voorzitter Klaas de Waardt van de VERN (brancheorganisatie voor de kleinere transportbedrijven ) kijkt er niet van op. Hij kent zat voorbeelden van drama's met Oost-Europese chauffeurs.

Meer lezen

Ook in Duitsland verbod op weekendrust in cabine

17 juli 2017

In navolging van Frankrijk en België is het nu ook in Duitsland verboden om de weekendrust van 45 uur door te brengen in de cabine. De chauffeur moet deze rustperiode in bijvoorbeeld een hotel of pension verblijven.

Meer lezen

Fileleed A4 kost miljoenen per jaar

17 juli 2017

Een flessenhals in een snelweg kost het bedrijfsleven miljoenen. En het levert consumenten veel ergernis op.

Meer lezen

Krediet voor transportondernemers

17 juli 2017

Uit onderzoek van VERN is gebleken dat de kleine Nederlandse transportsector zeer moeilijk aan krediet kan komen.

Meer lezen

Wij gaan verhuizen

17 juli 2017

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Deze zomer nemen wij onze intrek in het vernieuwde rijkskantoor Rijnstraat 8.

Meer lezen

ZZP’er mag huur woonhuis aftrekken

17 juli 2017

ZZP’ers mogen de huur van hun woonhuis als fiscale aftrekpost opvoeren. Dat heeft de Hoge Raad in hoger beroep beslist in een zaak die was aangespannen door een bouwondernemer.

Meer lezen

Verdwijnt het Eurovignet?

17 juli 2017

De Europese Commissie vindt dat het Eurovignet zoals Nederland dat hanteert, moet verdwijnen. Dit staat volgens ingewijden in een officieel document.

Meer lezen

Vernieuwd aanvraagportal voor digitale tachograafkaarten

18 mei 2017

Om zijn klanten beter van dienst te zijn introduceert Kiwa Register een nieuwe aanvraagportal voor digitale tachograafkaarten.

Meer lezen

Speciaal telefoonnummer voor aangifte ladingdiefstal

16 mei 2017

Wanneer onverhoopt uw lading wordt gestolen, hoeft u vanaf vandaag niet meer naar het politiebureau om aangifte te doen.

Meer lezen

Havenbedrijf Rotterdam lanceert routeplanner Navigate

15 mei 2017

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft tijdens de vakbeurs Transport Logistic München de betaversie van de online tool Navigate gelanceerd.

Meer lezen

Duitse politie controleert voortaan vanuit helikopter

15 mei 2017

De Duitse politie controleert sinds kort de onderlinge afstanden van trucks niet alleen vanaf viaducten, maar ook vanuit helikopters.

Meer lezen

Vergrijzing transport­sector, goed of slecht voor de vrachtprijzen?

April 2017

Door de vergrijzing en de uitstroom in de transportsector is een tekort van 4,1% aan vrachtwagenchauffeurs ontstaan. Dit is ruim vierduizend man.

Meer lezen

Euro6 op de Tweede Maasvlakte

April 2017

De maatregel om op de Tweede Maasvlakte alleen met Euro6-motoren te mogen komen, is een aanfluiting.

Meer lezen

Meer vraag naar chauffeurs

April 2017

Door de toenemende internet­bestedingen en het aantrekken van de woningmarkt, neemt de vraag naar chauffeurs toe. Vooral koeriers en verhuizers zagen hun opdrachten het afgelopen jaar toenemen. De werkgelegenheid in de transport- en logistieksector zit sinds 2015 weer in de lift.

Meer lezen

2,5 miljoen kilometers op bermgras

April 2017

In Drenthe kan men ruim 2,5 miljoen kilometers rijden op groengas dat is gewonnen uit bermgras. Dit leidt tot een CO2-reductie van 358 ton.

Meer lezen

Doortrekking A15 stap dichterbij

April 2017

Het Rijk en provincie Gelderland gaan de A15 met twaalf kilometer doortrekken richting de A12.

Meer lezen

IVECO Stralis NP 400pk wint Project of the Year 2017-award

April 2017

De IVECO Stralis NP, de eerste aardgastruck voor zwaar transport over lange afstand, is uitgeroepen tot Project of the Year bij de European Gas Awards of Excellence 2017 die werden uitgereikt tijdens de European Gas Conference in Wenen eind januari.

Meer lezen

Minister mocht maximum snelheid A2 verhogen

April 2017

De minister van Infrastructuur en Milieu mocht de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen in beide richtingen in de avond en nacht naar 130 kilometer per uur verhogen.

Meer lezen

Wegtransporteurs doen het goed

April 2017

De omzet van de transportsector daalde in 2016 met bijna 0,5% ten opzichte van het jaar daarvoor, maar dat ligt niet aan de wegtransporteurs. Die deden het juist beter dan in 2015.

Meer lezen