Euro6 op de Tweede Maasvlakte

De maatregel om op de Tweede
Maasvlakte alleen met Euro6-motoren te mogen komen, is een aanfluiting. Bovendien is het kapitaalvernietiging. Vrachtwagens die nog prima een paar jaar mee hadden gekund, moesten allemaal vervangen worden door Euro6-vrachtwagens.

De controle op de Tweede Maasvlakte is ronduit droevig te noemen. Er heeft nog geen Oost-Europese chauffeur een bekeuring gekregen. Vooral op zaterdag worden de regels met voeten getreden, want dan is er helemaal geen controle. Als er al gecontroleerd wordt, krijgen de Nederlandse chauffeurs een bekeuring, terwijl de Oost-Europese chauffeurs die met een Euro3 komen, hooguit een waarschuwing krijgen.
Men heeft deze maatregel genomen om de milieumaffia tegemoet te komen. We hebben ze niet gehoord toen bleek dat de milieumaatregelen in de binnenstad van Rotterdam niet hebben geholpen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Op de Tweede Maasvlakte zal de uitkomst niet anders zijn. De vrachtwagens moesten aan de milieueis voldoen, maar de carriers, heftrucks, brandweerwagens enzovoort niet. Wij zijn absoluut voor verbetering van het milieu, maar wel op eerlijke gronden.

terug naar Nieuws-Flits