Minister mocht maximum snelheid A2 verhogen

De minister van Infrastructuur en Milieu mocht demaximumsnelheid op de A2
tussen Vinkeveen en Maarssen in beide richtingen in de avond en nacht naar 130 kilometer per uur verhogen. De Afdeling bestuursrechtspraak van de
Raad van State heeft in een uitspraak van 8 maart 2017 alle bezwaren tegen het verkeersbesluit van de minister ongegrond verklaard.

Eind 2012 stelde de minister een verkeersbesluit vast op grond waarvan op het traject tussen Vinkeveen en Maarssen in beide richtingen tussen 19.00 uur en 06.00 uur in plaats van 100 kilometer per uur, 130 kilometer per uur gereden mag worden. De gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen kwamen hiertegen samen met een aantal inwoners van Maarssen al in beroep bij de rechtbank Midden-Nederland. De rechtbank verklaarde in december 2015 hun bezwaren ongegrond. De twee gemeenten en de inwoners van Maarssen hebben in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak tal van bezwaren aangevoerd tegen het verkeersbesluit. De Afdeling bestuurs­rechtspraak heeft alle bezwaren verworpen, waardoor het verkeersbesluit in stand blijft. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

terug naar Nieuws-Flits