NieuwsFLITS | VERN Magazine 2019

Minder files en grotere veiligheid door verbreding A20

De drukke A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda gaat op de schop. De weg wordt verbreed en in de richting van Utrecht krijgt de snelweg die bij het Gouweaquaduct overgaat in de A12 een extra rijstrook. De aanpak zorgt ervoor dat het grote landelijke file­knelpunt verdwijnt. Het verkeer kan met de verbreding veel beter en veiliger doorrijden.

kerk aan den IJssel en Gouda. In de richting Utrecht krijgt de A12 een vijfde rijstrook bij het Gouweaquaduct. Met de verbreding verdwijnt de flessenhals bij Nieuwerkerk aan den IJssel in de richting Utrecht en komt er een einde aan de files bij Moordrecht in de richting Rotterdam. Dit zorgt ook voor een vlottere doorstroming van het verkeer in het Gouweaquaduct. Met de aanleg van een vijfde rijstrook in het Gouweaquaduct richting Utrecht wordt voorkomen dat er ter plekke een nieuwe flessenhals ontstaat als de A20 is verbreed. Ook de informatievoorziening aan auto­mobilisten verbetert.

Voor de realisatie van het project wordt 124 miljoen euro uitgetrokken. De eerste voorbereidingen voor de werk­zaamheden starten naar verwachting in 2021. Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland: “De Rotterdamse haven en de glastuinbouw die hier in de buurt zitten zijn een belangrijke motor voor de economie. Extra ruimte voor het verkeer is hard nodig om beide sectoren bereikbaar te houden voor de regio.
Daarom vinden we het belangrijk om extra vaart te kunnen maken met de verbreding van de A20.”

© VERN Magazine