OndernemersPANEL
Het klimaatakkoord is goed
voor de transportsector

Het klimaatakkoord is goed voor de transportsector

In het ondernemerspanel geven ondernemers hun mening over kwesties die spelen in de transportsector. Wil je hierop reageren?

Hans Binnendijk

Product manager
Sustainable Solutions Scania

Scania: We maken trucks waar bedrijven op kunnen bouwen

“Naar de mening van Scania zitten er in het klimaatakkoord, voor de langere termijn, interessante uitgangspunten waarin wordt ingestoken op verschillende energiesporen voor het zware- en lange-afstandtransport. Echter, we benadrukken dat de focus ook op de korte termijn moet liggen met hier- en nu-oplossingen met biobrandstoffen (BioLNG, Groengas en HVO), waarmee op korte termijn CO2 gereduceerd kan worden en die de transitie vormen naar elektrificatie in de toekomst.”
www.scania.nl

Dof Lutterman

Directeur IVECO NLS

IVECO, uw partner voor duurzaam transport

“Natuurlijk zijn wij van IVECO blij met het klimaatakkoord. Zeker als je bedenkt dat wij al jarenlang koploper zijn op gebied van alternatieve brandstoffen. Al onze bedrijfsvoertuigen, van bestelbus tot zware truck, zijn leverbaar met deze brandstofoplossing. IVECO levert al haar bedrijfsvoertuigen rechtstreeks vanuit de fabriek. Jaren van innovatie en ontwikkeling gingen hieraan vooraf.
Daarom; IVECO, uw partner in duurzaam transport.”
www.iveco.nl

Jeroen Sluis

Managing Director Hefra

Europa’s grootste onafhankelijke
importeur van accu’s

“Ik ken de details van het klimaatakkoord voor de transportsector niet, maar vind het persoonlijk de hoogste tijd voor het aanpakken van andere vervuilers dan het wegvervoer. Denk bijvoorbeeld aan zeetransport, luchttransport, maar ook brommers en scooters.
Wegvervoerders zijn in de recente jaren geconfronteerd met stevige noodzakelijke investeringen, die vrijwel ieder bedrijf ook heeft gedaan.
Voor mij zijn nu anderen aan de beurt!”
www.hefra.nl

Rutger Kerstiens

Manager Public Relations DAF Trucks

DAF neemt milieuzorg heel serieus. Aandacht voor het milieu is vanzelfsprekend

“Het klimaatakkoord draagt bij aan een betere leefomgeving en is daarmee goed voor iedereen. Ons moederconcern PACCAR test al uitgebreid met trucks op waterstof. We realiseren ons evenwel dat de aangekondigde Europese CO2-doelstellingen voor trucks technisch extreem uitdagend zijn. Zelfs als elektrische en andere alternatieve aandrijflijnen in hoog tempo technisch volwassen worden, is een succesvolle introductie van duurzame krachtbronnen alleen mogelijk met steun van de overheid. Zonder stimuleringsmaatregelen zal de transportketen namelijk niet in staat zijn de enorme investeringen in trucks met alternatieve aandrijflijnen terug te verdienen. Bovendien moeten nog grote stappen worden gezet met de uitrol van de bijhorende oplaad- en waterstofinfrastructuur. Maar als alle partijen gezamenlijk deze uitdaging aangaan, is de Nederlandse transportsector in staat om een sterke, duurzame concurrentiepositie te verwerven.”
www.daf.com

Wil je ook reageren op de hierboven genoemde stelling?

Vul uw gegevens in:

Versturen

"Wilt jij ook reageren op de stelling dan kan je hierboven jouw gegevens invullen en jouw reactie!

Deze reactie plaatsen wij dan hier op de webiste!

VERN TRANSPORT Magazine

© VERN Magazine