DOMETIC partner voor veilig transport

Van origine is Dometic specialist in koeling. Dit specialisme vindt haar oorsprong in 1922 onder de naam Electrolux. Haar specialisme werd uitgebreid door de aankoop van WAECO - de bedenker van de eerste koelbox die een accu als energiebron had en de grondlegger van de aircoservicestations die gehomologeerd zijn oor voertuigfabrikanten.

Waar we ook kijken, op tal van plaatsen komen we bedrijfs-voertuigen, bestelwagens met of zonder aanhanger, vrachtwagens of grondverzetvoertuigen tegen voor het brengen/halen van goederen of het verplaatsen van bijvoorbeeld grond.

De chauffeur die met een dergelijk voertuig onderweg is, brengt doorgaans vele uren achter het stuur door. Zowel rijdend als op locatie. Dometic heeft diverse producten die deze werkomgeving niet alleen aangenamer maken, maar ook veiliger. Al deze producten zijn ontwikkeld voor en door ondernemers, waardoor ze voldoen aan de vraag van de gebruiker.

Dometic standairco

Wie overtuigd is van de voordelen van een standairco voor zijn chauffeurs, maar de investering te hoog vindt moet beslist snel verder lezen om te ontdekken waarom juist nu investeren loont.

Ook dit jaar wordt er subsidie gegeven op standairco‘s, die cabines van vrachtwagens en ander zwaar materieel koelen wanneer de motor uitgeschakeld is. Dometic CoolAir standairco‘s profiteren van deze investeringsbijdrage omdat ze een substantiële bijdrage leveren aan de verlaging van het energieverbruik (brandstofverbruik).

Een investering in Dometic standairco’s (standkoeling) zorgt, naast fiscaal voordeel, ook voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik en als gevolg daarvan substantieel lagere brandstofkosten. Om de standairco’s van Dometic te laten werken, hoeft de motor van de vrachtwagen niet te draaien. Behalve een lager brandstofverbruik, slijt de motor ook minder snel als deze niet draait. Hierdoor zullen de onderhoudskosten afnemen.

Dometic camera- en monitorsystemen

Bij alle voertuigen speelt veiligheid een belangrijke rol. Veiligheid voor de chauffeur maar ook voor de mede-weggebruikers. Niet zelden opereren bedrijfsvoertuigen onder bijzondere omstandigheden of op niet alledaagse locaties. Voorbeelden zijn het laden en lossen van bouwmaterieel (afwisselend stoppen en rijden met lage snelheden) en het buiten de openbare weg op- en afrijden van landbouwgronden. Dometic levert tal van oplossingen die de veiligheid van en rond het voertuig vergroten.

Op locatie aan het werk biedt een Birdview 360º-camera een duidelijk zicht op de directe omgeving van het voertuig, rondom. Dat dit de veiligheid enorm ten goede komt behoeft geen verdere uitleg.
Minder bekend is de toepassing van camera- en monitorsystemen voor landbouw- en grondverzetvoertuigen. Toch moeten ook deze chauffeurs tijdens het oogsten, zaaien, dorsen en het grond verzetten alles goed kunnen overzien. Een camera- en monitorsysteem biedt dan uitkomst. Een camerasysteem met aansluitmogelijkheden tot wel vier camera‘s behoort tot de mogelijkheden. De meeste systemen zijn waterdicht en geschikt voor de meest extreme omstandigheden. Het zijn complete systemen, inclusief de benodigde kabels en stekkers.

Aangeleverde artikelen