Volg je verstand
Kies voor nóg meer
power en nóg
lagere TCO

De MAN TGX EfficientLine 3 levert tot 20% brandstofbesparing vergeleken met de Euro5 truck.

Met de introductie van de MAN EfficientLine 2 zette MAN al een standaard met betrekking tot brandstofbesparing. Met de nieuwe MAN EfficientLine 3 worden wederom alle records verbroken.

Dankzij onder andere optimalisering van de aandrijflijn, de nieuwe D26 motor, een scala aan lichtgewicht -en aerodynamica oplossingen én de toepassing van EfficientCruise en EfficientRoll, is de MAN TGX met EfficientLine 3 nóg krachtiger en zuiniger dan alle voorgaande modellen. MAN is er dan ook in geslaagd om maar liefst ruim 20% extra brandstof te besparen ten opzichte van de Euro5 truck, dit is maar liefst 6,7 liter o.b.v. een 40 tons combinatie en internationale routes.

Deze 20% totaalbesparing wordt gerealiseerd door:

  • de nieuwe Euro 6c motoren (ruim 2%)
  • de EfficientLine 3 uitvoering (18%)

In slechts zeven jaar tijd heeft MAN deze indrukwekkende prestatie bereikt. Boekte de EfficientLine 2 al een brandstofbesparing van 6,57% t.o.v. de eerste MAN EfficientLine, de EfficientLine 3 brengt nog eens 6,35% brandstofbesparing extra.

MAN EfficientCruise
Door koppeling van GPS data aan de cruise control is het met de MAN EfficientCruise® mogelijk om een perfecte rijstrategie te bepalen. De efficiënte aanpassing van de snelheid voorafgaand en tijdens het rijden op hellingen en afdalingen verlagen het brandstofverbruik aanzienlijk, tot wel 6,5% zonder verlies aan gemiddelde rijsnelheid!

Met MAN EfficientCruise® heeft u de beste chauffeur ter wereld in dienst.

Indrukwekkende resultaten
De indrukwekkende resultaten werden bereikt tijdens een verbruikstest met een MAN TGX 18.500 4x2 BLS EfficientLine 3 in juli 2016. Ter vergelijking werd dezelfde testroute tegelijkertijd voltooid met diens voorganger, een MAN TGX 18.480 4x2 BLS EfficientLine 2. TÜV Süd registreerde daarbij hoe de gemeten waarden werden bepaald.

www.volgjeverstand.nl

terug naar profielpagina