Informatie maakt het verschil

Informatie maakt het verschil

In Nederland worden regelmatig vreemdelingen aangetroffen die zich verstoppen in, onder of op vrachtwagens in de hoop hiermee uiteindelijk Groot-Brittannië te bereiken.

De Koninklijke Marechaussee zet zich samen met haar ketenpartners, waaronder de Nationale Politie, in om deze vorm van illegale migratie tegen te gaan. Als chauffeur kunt u te maken krijgen met vreemdelingen die zich in, onder of op uw vrachtwagen verstoppen en heeft u direct te maken met de gevolgen. Doordat vreemdelingen zich verstoppen in uw vrachtwagen kan dit leiden tot fysieke schade aan het voertuig en/of de lading, het verbeurd verklaren van de lading, boetes en mogelijk gewelddadige confrontaties met vreemdelingen. Deze manier van illegaal reizen, waarbij sprake kan zijn van mensensmokkel, kan ook een gevaar opleveren voor de vreemdelingen zelf in de vorm van verstikking en/of onderkoeling.

Om meer zicht en grip te krijgen op deze vorm van illegale migratie heeft de Koninklijke Marechaussee de ogen en oren van de chauffeurs nodig. Door het delen van informatie met de Koninklijke Marechaussee kan zij samen met de Nationale Politie optreden om dit fenomeen te bestrijden, gevolgen voor vrachtwagenchauffeurs te beperken en parkeerplaatsen in Nederland veiliger te maken. Het delen van informatie kost niet veel tijd maar kan wel een belangrijke bijdrage leveren aan de bestrijding van illegale migratie.

Hoe kunt u informatie delen?
Spoed
Heeft u te maken met vreemdelingen in uw vrachtwagen? Bel altijd 112.

Informatie zonder spoed
Heeft u informatie over onder andere inklimincidenten, nationaliteiten, signalen van mensensmokkel, verdachte situaties of locaties waarbij u dingen opvalt?
Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum (KCC) van de Koninklijke Marechaussee via telefoonnummer 0800-1814 (020-6038063 vanuit het buitenland) of stuur een e-mail naar: LTC.OPSCENT.KCC@mindef.nl.

Anoniem melden
Wilt u liever dat uw informatie anoniem verwerkt wordt? Dan kunt u terecht bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de Koninklijke Marechaussee.
U kunt hiervoor bellen naar 030-2761216
of mailen naar TCI.kmar@mindef.nl.

© VERN Magazine