OndernemersPANEL
Duurzaamheid en
vrachtvervoer gaan niet samen

Duurzaamheid en vrachtvervoer gaan niet samen

In het ondernemerspanel geven ondernemers hun mening over kwesties die spelen in de transportsector. Wil je hierop reageren?

André van Asselt

special account & buisiness development Thermo King

Thermo King Transportkoeling heeft alle kennis en expertise in huis

‘Niet als men kijkt naar de portemonnee’
“In onze sector, het koeltransport, komen steeds meer alternatieven voor dieselaangedreven koelunits. Ook wij ‘elektrificeren’. Het probleem is echter dat voor een vrachtauto zulke enorme accucapaciteit nodig is, dat dit een heel kostbaar verhaal wordt. We moeten accepteren dat we moeten investeren in het milieu en dat kost geld. Maar de commerciële belangen van de industrie wegen nu nog zwaarder. Ik denk dat er voor de transportsector één oplossing is en dat is groene waterstof.”

www.thermoking.nl

Loek Vroon

operationeel Directeur IVECO NLS

IVECO, uw partner voor duurzaam transport

‘Hand in hand’

“Het bieden van een duurzame transportoplossing is een van de belangrijkste doelen van IVECO. Van elektrische lichte voertuigen tot biomethaan aangedreven midden- en zware vrachtwagens, wij dragen wij nu al ons steentje bij aan een beter milieu. In de nabije toekomst geloven wij in waterstof aangedreven voertuigen. Als marktleider in alternatieve aandrijftechnieken heeft IVECO een cruciale rol in het wegtransport.”
www.iveco.nl

Jeroen Sluis

Managing Director Hefra

Europa’s grootste onafhankelijke
importeur van accu’s

Ik ben ervan overtuigd dat vracht­vervoer misschien wel de meest
duurzame vorm van vervoer over
land is.
Voor de 'last mile' in vooral de
steden zie je al steeds meer mooie oplossingen, dat zal zich nog verder ontwikkelen.
Duurzaamheid en vrachtvervoer gaan heel goed samen en het is heel positief om te zien dat ook vervoerders/ondernemers hier heel anders mee omgaan dan nog maar enkele jaren geleden.
www.hefra.nl

Erik Haverkort

General manager
Europe

Ride-On is een innovatieve bandensealant en belanceergel in één formule

Ik ben het niet eens met de stelling.
Juist ons product bewijst dat transport heel duurzaam kan. Door slim gebruik te maken van innovaties als bijvoorbeeld Ride-On bespaart de transportsector veel. Zo blijkt uit testen bij grote transportbedrijven dat er veel fijnstof en CO2 gereduceerd kan worden. Tevens maakt Ride-On het risico op lekke banden of schade als gevolg van klapbanden flink kleiner. Berekeningen laten zien dat tot wel 15% van de files voorkomen kan worden wanneer Ride-On gebruikt zou worden. Recente testen van de RDW bewijzen de balancerende werking van het product.
www.ride-on.com

Hans van der Vlugt

General manager
Benelux Gedore Technag

GEDORE technag b.v. 100% dochter firma van GEDORE Duitsland

“We staan voor een periode van nieuwe ontwikkelingen die ons vrachtvervoer juist duurzamer zullen maken. In de vorm van e-highways, waardoor elektrische vrachtwagens zonder onderbreking lange afstanden kunnen overbruggen. Er worden elektrische vrachtwagens ontwikkeld met een actieradius van 800 á 1000 kilometer en een oplaadtijd van een half uur. En natuurlijk nieuwe brandstoffen, zoals waterstof. Andere duurzame oplossingen: verbetering van de aerodynamica, banden met lagere rolweerstand en beter brandstofmanagement. Chauffeurs kunnen leren hoe zij energiezuiniger kunnen rijden en bedrijven kunnen hun transportnetwerken bundelen.”
www.gedore.nl

Wil je ook reageren op de hierboven genoemde stelling?

Vul uw gegevens in:

Versturen

"Wilt jij ook reageren op de stelling dan kan je hierboven jouw gegevens invullen en jouw reactie!

Deze reactie plaatsen wij dan hier op de webiste!

VERN TRANSPORT Magazine

© VERN Magazine